Frans Spierings 

Ik wens André Stikkers alle succes toe bij de heropening van boekhandel Heinen. Ook hoop ik dat alle medewerkers met nog meer enthousiasme als voorheen het oude en vertrouwde Heinen-gevoel aan de klanten weten terug te geven. Dat was helemaal zoek geraakt. Ik verheug me er dan ook zeer op dat gevoel weer te mogen ervaren en herbeleven. Een boek koop je in een gerenommeerde boekhandel, onze stad dreigde die kwijt te raken. Hulde aan allen die dit hebben weten te voorkomen.
‘s-Hertogenbosch zonder boekhandel Heinen is als Oeteldonk zonder Prins Amadeiro
Tevens hulde en dank aan alle medewerkers die zich altijd met heel veel enthousiasme en grote kennis van zaken zich hebben ingezet ten diensten van de klant. Ook hen wens ik alle succes toe.
Frans Spierings meer dan 60 jaar een trouwe klant


Paul Brussee 

Al jaar en dag ga ik enkele keren per jaar met mijn beste vriendin Anne een dagje naar Utrecht. Nooit slaan we een bezoekje aan de boekhandels Broese en Steven Sterk over. Het hoort bij de traditie.
Een boekhandel bezoeken, eindeloos mooie boeken lezen. Het is ons leven.
Zoals Ida Gerhardt schreef:
Dit wordt ons niet ontnomen: lezen
en ademloos het blad omslaan,
ver van de dagelijksheid vandaan.
Die lezen mogen eenzaam wezen.
Zij waren het van kind af aan.


Antonia frankhuijzen 

Elk jaar kom ik terug naar Den Bosch . Ik woon in Berkeley California, en een van eerste plaatsen waar ik met mijn kinderen naar toe ga is de boekenwinkel van heijnen. Het hoort er gewoon bij, even lekker snuffelen tussen de boeken, ze hebben ook een goede engelse collectie, zo mijn kinderen kunnen ook altijd iets leuks vinden,


Nienke 

Rondstruinen in boekhandels is het fijnste wat er is. Geen opdringerige salespersonen die je zo veel mogelijk zooi willen aansmeren in zo kort mogelijke tijd, maar rustige mensen die je iets kan vragen en die het antwoord weten, en die je verder op je gemak laten doen wat je wil doen: lekker neuzen. De beste inspiratie die er is.


Hans Kottelaar 

Het zal een jaar of 35 geleden zijn dat er bij mij om de hoek in Maastricht een nieuwe boekhandel werd geopend, De Tribune. Een winkel zoals ik een ideale boekhandel zag: vol literatuur en altijd de boeken op voorraad die ik zocht, ook als ze niet in de Top 10 stonden. Verder altijd een hartelijk ontvangst en vaak tips: “Hans, dit kwam vandaag binnen, kijk maar eens of het wat voor jou is”. Inmiddels ben ik zelf een aantal keer verhuisd en woon nu in Heerlen en is de Tribune ook eenmaal verhuisd en zit nu nog meer in het centrum van Maastricht. Maar de sfeer is nog steeds als vanouds, dezelfde hartelijke ontvangst en dezelfde uitgebreide keuze. Een heerlijke reden om regelmatig vanuit Heerlen naar Maastricht af te zakken. Wat een feest dat zulke boekhandels nog bestaan!


Jos Kunst 

Naar een boekenwinkel gaan is niet alleen op zoek gaan naar een bepaald boek. Het is een ervaring, een beleving en een zoektocht naar niet alleen het boek dat je wilde maar ook de vele boeken waarvan je niet wist dat je ze wilde. Daarom betuig ik mijn steun aan het voelen, zien, ruiken en ervaren van boeken in hun natuurlijke omgeving!


Mirjam van Zijll 

ik word gelukkig van rondstruinen in boekenwinkels
stapels papier die hele werelden bevatten
rondneuzen is inspirerend
brengt mij altijd op goede ideeën
in mijn boekenwinkel hervind ik mijn goede humeur


Frans Kapteijns 

Leuk deze steunactie! Zelf koop ik al mijn boeken bij Boekhandel Oisterwijk, zelfs de KNNV boeken, waar ik korting op kan krijgen!
Het is heerlijk in die boekhandel; de winkel is erg fraai en kei gezellig. De bediening is top. Voor mij moet deze boekhandel eeuwig blijven!


Jos Nota 

Als ik in een boekwinkel ben en ik zeg ”ik weet de titel niet en ik weet niet wie de auteur is, maar het gaat over…. ” en de boekverkoper zegt dan ‘”je bedoelt …. ” en dat is dan het boek dat ik zoek ….. Dan echt ben ik heel heel blij. Daarom moeten boekwinkels blijven!


R.van Geffen 

Als we willen dat Heynen Den Bosch weer opengaat en blijft moeten we ook willen boeken daar te kopen en niet alleen binnenlopen omdat het een leuke winkel is.
Geef ze een nieuwe kans en koop je boeken daar.


M. Koks 

Heinen is een unieke boekhandel in een geweldige atmosfeer. Wat een prachtig pand. Dat moet zowiezo behouden blijven. Maar ook wat een assortiment. Alles wat je zoekt vindt je bij Heinen. En als je het niet kunt vinden dan helpt een fantastisch team van mensen je om toch het juiste boek te vinden.
Veel succes met de overname. Ik hoop dat het gaat lukken.


D van Mierlo 

Naar de boekhandel ga ik met plezier. Voor persoonlijk advies en een lekker kopje koffie, zoals bij De Drukkery in Middelburg.
Hopelijk blijft er in iedere stad in Nederland nog een gezellige boekhandel met een groot assortiment voor alle leeftijden. Want ik vind het erg belangrijk dat jongeren ook in aanraking komen met zo’n grote verscheidenheid aan prachtige verhalen.
Tip: organiseer vaker ontmoetingen of workshops met schrijvers in de boekhandel.


Anoniem2 

We zorgen er met z’n allen wel voor dat Heinen terugkomt, toch? Als iedereen naar draagkracht bijdraagt, komt het goed met onze boekhandel met karakter.


J.M. van Kortenhof-van Druenen 

VOOR MIJZELF MAAR OOK VOOR MIJN KLEINKINDEREN KOCHT IK REGELMATIG BOEKEN BIJ HEINEN. DE BOEKEN DIE IK VOOR MIJN KLEINKINDEREN KOOP MOETEN EEN LEUK OF SPANNEND VERHAAL VERTELLEN EN VOORZIEN ZIJN VAN LEUKE OF MOOIE ILLUSTRATIES, ZEKER VOOR HEN DIE NOG NIET KUNNEN LEZEN. MOET IK NU MIJN KLEINKINDEREN VOORLEZEN D.M.V. EEN E-READER……….WAAR BLIJVEN DAN DE ILLUSTRATIES?


Jasper van Weerd 

Heinen in Den Bosch – Als gebeboren bosschenaar heb vele speciale edities van Heinen gelezen en bewonderd. Zonder Heinen had ik nooit zoveel geweten over Den Bosch – de omgeving en de geschiednis. Zoiets specials is goed te behouden!


Ellen Elemans 

Voor mij is er maar één goede boekhandel in ‘s-Hertogenbosch, dat is Adriaan Heijnen. Daar kun je lekker rondneuzen, bladeren in de nieuwste uitgaves, advies vragen aan de vele deskundige medewerkers en in het zeldzame geval dat ze een boek (nog) niet hebben is het snel besteld.
Het gaat me dan ook aan het hart dat deze komende boekenweek het ‘geschenk’ niet bij Heijnen wordt uitgegeven. Moet ik dan elders mijn boeken gaan kopen? Eéntje misschien, voor het geschenk, de rest weer fijn bij Heijnen…


Arno van Balen 

Ik kom al zo lang als ik leef bij Boekhandel Heinen. Ik ben nu zeventig jaar en koop sinds mijn achttiende mijn boeken bij Heinen. Het is een unieke boekhandel met een echt assortiment en fijne medewerkers, je kon altijd voor alles terecht. Als zij weggaan is er niets meer wat daar op lijkt in deze regio. En zeker in de hoofdstad in Brabant mag je toch wel een goede gespecialiseerde boekhandel verwachten met geïnteresseerde medewerkers.
Na al die jaren ken ik de mensen die er werken, je bouwt een band op. Eén van de eerste die eruit moest, was Erwin, en toen Margriet van Veen, die kon gelukkig in Eindhoven terecht, ook weer bij een Polare boekhandel, dus heeft ze weer geen werk. Ik kwam er iedere week. Ik ben namelijk een groot liefhebber van kookboeken, ik kook zelf heel graag. Thuis heb ik zo’n twaalfhonderd kookboeken waarvan ik er zeker elfhonderd bij Heinen kocht.


Ellen Waszink 

Heinen in Den Bosch is een boekenwinkel die ik al ken sinds ik hier woon. Ze zijn er verliefd op boeken, het is geen fabriek. Familie die niet uit Den Bosch komt, neem ik er mee naartoe om te laten zien wat voor mooie boekhandel we hebben. De sluiting is een verarming van de stad. Heinen moet weer open, en zo snel mogelijk.


Eva Schwarzberg 

Het pand in Den Bosch is zo fijn! Met alle hoekjes en trappetjes, en het kleine deurtje! Deze sluiting vind ik maar niks. Wat mij betreft is Heinen morgen weer open.


Julia Arends 

Wat er in mijn ideale boekhandel kan? Dat ik rustig een boek door kan bladeren, er even bij kan gaan zitten, met een kopje koffie of thee erbij. Dat ik op mijn gemak in een boekhandel kan vertoeven.


Powered by Rizzi Guestbook.