Wies Wilmink en Marijke Overeem 

Wies: Heinen is de basis van Den Bosch. Ik kwam er twee keer per week. Altijd als ik in de stad ben. Even een boek of een krant kopen. Het is een fantastische boekhandel. Ik kom er ook regelmatig met mijn kleinkinderen. Om samen met ze rond te kijken en over boeken te praten.”
Marijke: Maar Polare, dat is niks voor Den Bosch. Geen mooie stapeltjes. Niet meer de zorg van Heinen. Geen liefde voor de boeken en voor de klanten. Terwijl het zo belangrijk is om de liefde voor het lezen door te geven.
Ik weiger om naar Bruna te gaan. Heinen hoort bij de cultuur van Den Bosch.


Anna en Judith 

Heinen in Den Bosch is een enorm gezellige plek om naartoe te gaan. Het heeft sfeer omdat het iets te bieden heeft. Een eigen keuze in boeken, een eigen sortering. Dat was de laatste tijd weg. Nu lagen er alleen de standaard stapels met populaire boeken. Het was een uitdragerij geworden. Terwijl de boekhandel zo verbonden is met de stad. Het is ónze boekhandel. En dezelfde mensen kwamen er, dezelfde mensen stonden in de winkel. En toch was de sfeer anders. Als ik er binnenliep, zag ik mensen die niet blij waren. We moeten terug naar het Heinen-gevoel. Bijzondere dingen naar voren halen. Met de persoonlijke keuze van de medewerker. Niet verbreden maar verdiepen.


Wendy Ikkersheim en Suzanne Bruijstens 

Bij Heinen in Den Bosch komen we al ons hele leven. Als klein meisje al kwamen we met onze ouders mee. En toen we ouder werden, kochten we er onze reisgidsen. Als je iets bijzonders nodig had. kon je het bij Heinen wel vinden. Als je geen tijd had, kon je iemand aanschieten. Ze weten het altijd te vinden. Je hebt zoveel verdiepingen en afdelingen. Wat ook mooi was, waren die speciale uitgaven over de geschiedenis van Den Bosch.
Een boek is echt een cadeautje. Je moet het ruiken. De kaft kunnen voelen. Dat kan online niet.


Jos de Louw 

De verzakelijking van Polare, dat heeft niet veel goeds gedaan. Een goede boekhandel, daar geven de medewerkers je tips. Daar word je soms verrast door een medewerker die zegt ‘ik heb nog iets voor jou’. De laatste weken, als ik er was, dan voelde het alsof ik op bezoek was bij een terminaal familielid. De sfeer was bedrukt en angstig. Wij fietsten elke zaterdag van Oss naar Den Bosch om even bij Heinen te kijken. Als de winkel dicht blijft, hoeven wij niet meer naar Den Bosch.


Coby Tering 

Ik kom zo vaak in boekhandel Heinen in Den Bosch. Even snuffelen, even kijken. Ik lees heel graag. Nu lees ik Dorst, van Esther Gerritsen. Bonita Avenue van Peter Buwalda vond ik ook zo mooi. Ik ben ook lid van een leesclub, en daarvoor koop ik ook al mijn boeken bij Heinen. Ik hoop dat de boekhandel snel weer open gaat. En misschien dat ze er dan een klein koffiehoekje in kunnen maken. Dat zou mooi zijn.


Ginike en Paul 

We hebben goede herinneringen aan de tijden van de oude eigenaars van boekhandel Heinen in Den Bosch: Heinen en Meulman. Toen was het een goede boekhandel. Er was veel keus en je werd altijd goed geholpen. Daar liepen we graag naar binnen en dan kwamen we altijd met een boek naar buiten. Nu is daar niks meer van over. Wat we belangrijk vinden? Goede service. Het gevoel dat de medewerkers je kennen, als vaste klant. Het moet geen keten meer zijn. We moeten terg naar een eigen boekhandel.


Jos Vlasman 

Boekhandel Heinen is een van de beste boekwinkels die ik ken. Het is een ritueel: even nnaar de stad gaan, even boeken kijken. Dat is echt een uitje. Ik wil dan heus niet altijd boeken kopen, maar vertrek altijd met een boek. Polare was niet onze winkel. De medewerkers keken ongelukkig. Het aanbod bestond alleen uit de top tien.


Noelle, Mireille en Els 

Heinen is Den Bosch. Geen Den Bosch zonder Heinen. De enige mogelijkheid om goede boeken in te zien en te kopen. Kwaliteit. Het is altijd fijn om er even binnen te lopen, boeken te ruiken en in te zien. Je raakt er geinspireerd. Ik ga altijd met meer thuis dan ik van plan was. Als de boekhandel weer opengaat, hebben we nog wel een paar tips. Een klein koffiehoekje, dat zou fijn zijn. Of een plek waar je kookworkshops kunt volgen, of een wijntje kunt drinken. Dat je als boekhandel net wat meer kunt bieden. We zouden ook wel eens in de boekhandel willen slapen. Is dat niet te regelen?


Alda Kohler 

Ik kan me Den Bosch niet voorstellen zonder Heinen. Waar moet ik straks mijn kraamcadeaus kopen? Dat Heinen dicht is, is een verarming van de stad. Ik word helemaal emotioneel als ik eraan denk dat we zonder boekhandel verder zouden moeten. We hebben toch boeken nodig? Je kunt toch niet met de laptop op schoot naast het bed van je kind zitten?


Bianca 

Het mooiste aan boekhandel Heinen in Den Bosch vind ik het gebouw. De hoekjes vol boeken.
Mooi dat de trap zelfs kraakt. Zo’n boekhandel heeft zo’n krakende trap nodig.
Het is een gemis wanneer je zo’n boekhandel niet in je stad hebt.


Gusta Veldkamp 

Den Bosch kan toch niet zonder boekhandel? Toen ik het hoorde was het net alsof ik een dolk in mijn buik kreeg. Wat kunnen wij in de stad daaraan doen? Online boeken kopen is gewoon heel ongezellig. Als ze Heinen sluiten, kunnen we net zo goed de Sint Jan sluiten. Het is mijn tweede woonkamer.


Anoniem 

Ik stuur al mijn vrienden die naar Den Bosch komen, naar Heinen. Het aanbod dat ze hebben is super, de mensen die er werken helpen je graag en de sfeer is geweldig. Mijn kinderen en kleinkinderen krijgen met Sinterklaas, Kerst en hun verjaardag altijd een boek cadeau. Dat hoort zo. En voor die boeken ga ik altijd naar Heinen.


Anoniem 

Een ramp. Den Bosch heeft een fatsoenlijke boekhandel nodig. Het is al drie klassen minder geworden sinds de winkel niet meer Heinen heet. Er was al minder contact met de medewerkers. En ik hou van boekhandels waar ze je kennen. Alle respect voor de Slegte, in de Vughterstraat vind ik het een prima winkel, maar in de Kerkstraat staan die boeken in de weg.
Ik heb speciaal na mijn bezoek aan de tandarts gewacht tot jullie hier zaten. Ik wilde dit even vertellen.


Café 't Bosschenaartje 

Het café ’t Bosschenaartje mist de klandizie van boekhandel Heinen. Er moet diversiteit in de middenstand zitten. De Kerkstraat is hoogwaardig en daarmee uniek!


Frans van Lokven 

Ik houd van de krakende vloeren in ‘mijn’ boekhandel Heinen. De laatste tijd werd het meer een verkoophal (maar het plezier bleef). De druk om te verkopen werd groter. Het assortiment moet breed blijven, niet alleen de bestsellers. Ik wil door de winkel kunnen dwalen en verrast worden. De winkel is warmer dan het internet, boeken ruiken lekkerder. De kwaliteit van het personeel is zeer goed. De Slegte was een goede aanvulling, maar niet in 1 pand.


Peter van Doremalen 

Ik ben klant van boekhandel Heinen in Den Bosch. Ik vind het goed dat de kinderboeken op een gegeven moment kwamen. En mooi dat de Slegte erbij kwam. Ook Polare bleef, dankzij het personeel, mijn boekhandel. De ziel bleef behouden. Ik zou meer lezingen willen. En wellicht dat klanten en boekhandel nog meer verbonden kunnen worden? Bijvoorbeeld door een financiële ondersteuning?


Hannelies de Nijs 

De sfeer is gebleven bij Selexyz en Polare, maar de voorraad werd wel minder. Ik zou Heinen in Den Bosch graag wat uitnodigender en klantvriendelijker (koffie!) zien. Meer evenementen, bijvoorbeeld met schrijvers en dichters. Meer ‘beleving’, zoals bijvoorbeeld De Drukkerij in Middelburg. De creativiteit van Meulman is verdwenen. Ik mis Erwin! Heinen moet zich meer onderscheiden van Bruna. En de winkel moet zelfstandig worden. Geen keten meer!


Jeanne de Vaan 

Ik heb een weemoedig gevoel: mijn kinderen zijn ‘opgegroeid’ in boekhandel Heinen. De kwaliteit van de verkopers is goed gebleven; ik word er blij van. De Slegte vind ik minder passend. Heinen moet in ere worden hersteld en moet geen onderdeel van een keten zijn. De vervlakking moet worden tegengegaan. Ik zou graag een koffiecorner op de derde verdieping hebben. En een goede site met bestelmogelijkheden.


Maud Christan 

Ik ben klant van boekhandel Heinen in Den Bosch. Dit ‘instituut’ moet blijven. Er kwam de laatste tijd te weinig aanvoer bij (bijvoorbeeld reisboeken). Het assortiment ging achteruit. Ik zou graag meer evenementen zien, bijvoorbeeld in de kinderhoek.


Maud Christan 

Heinen moet weg van de keten. Het personeel is prima, het pand ook. Ik zou meer evenementen organiseren, bijvoorbeeld samen met de bibliotheek.


Powered by Rizzi Guestbook.