Nik de Vries 

Ik ben al vijftig jaar klant van boekhandel Heinen in Den Bosch. Van een bescheiden winkel is het naar een grote winkel gegaan. Bij Selexyz begon het te kantelen, bij Polare ging het fout. De poëzie en bijzondere boeken moeten terug. Je moet je onderscheiden van Bol.com, met meer warmte bijvoorbeeld. Ik moet nu te vaak boeken bestellen, omdat ze niet aanwezig zijn. Ik wil graag weer een zelfstandige boekhandel, samen met Vrienden van Heinen. Geen investeerders meer.


Piet van Woensel 

De boekhandel in Den Bosch is een monument. Het heeft krakende trappen, is er gezellig. Het werd de laatste tijd te veel een uitdragerij, de formule sloeg nergens op. De Slegte moet gescheiden blijven van Heinen. De kwaliteit van het personeel is goed. Geen Polare!


Frits van Helsdingen 

Ik kom een keer per week rondneuzen in Heinen. Het is een mooi pand, een goed assortiment en ook leuk voor kinderen. Het is een herkenningspunt in Den Bosch. Van mij hoeft Heinen niet meer deel te zijn van een keten.


Jos van Santen 

Initiatiefnemers, héél hartelijk dank voor deze gelegenheid die u ons biedt om Heinen in Den Bosch te houden. Mijn wens: breng Heinen terug naar de tijd van de 60s, 70s, 80s. Toen kon je er uren rond struinen om vervolgens altijd met iets aparts naar buiten te gaan. Nu, onder druk van buitenaf is het, wat mij betreft, meer eenheidsworst geworden. Blijf, Adr. Heinen, en neem weer helemaal uw eigen identiteit aan.
Voor alle duidelijkheid: de service is gedurende de tijd dat ik de boekhandel ken zo mogelijk alleen maar beter geworden.


Dhr. Wichers 

Ik woon nu tien jaar in Den Bosch. Iedere vrijdag ben ik op de markt te vinden. Ik loop, ik stap, ik kijk. Eerste stap is boekhandel Heinen. Waarom? Hulpvaardigheid, vriendelijkheid; noodzakelijk voor de mens. Als je naam Heinen roept bij mij thuis, valt de boekenkast om!


Marianne Gevers en Peter van Amersfoort 

Den Bosch moet een echte boekhandel houden. Blijven dus! In Boxtel zit op het marktplein ook een zelfstandige boekhandel, misschien is daar expertise te halen.


Jos Bakker 

Met opa ging ik (68) al naar Dekker & Van de Vegt in Nijmegen. Ik doe nu hetzelfde met mijn eigen kleinkinderen – ze lezen weer met rode oortjes (in plaats van het kijken naar de iPad). Zorg er voor dat Polare weer ‘splitst’ in de echte Adr. Heinen (met de historische collectie van de Slegte erbij) en een andere zaak voor de top 10 en 2e hands…


Anoniem 

Het gaat niet over geld! We moeten onze mind nog kunnen uitdagen door te lezen! C’est tout!


Loes Artz-De Vreeze 

Sinds jaar en dag kom ik bij Adr. Heinen, een heerlijke boekenzaak met fantastisch advies van personeel. Veertig jaar geleden ben ik vanuit Den Haag naar Den Bosch gegaan: getrouwd met een Bosschenaar. We kunnen ons deze mooie stad niet voorstellen zonder deze prachtige zaak. Sinds twee jaar ben ik oma en is het kindergedeelte weer heel erg in trek. Er is maar 1 gedachte bij mij: Heinen moet blijven!


W. Richen 

Bossche bol punt
Kom bij
Heinen Boeken
Kopen


Anoniem 

Linksom of rechtsom, Heinen moet blijven. Zonder de boekhandel is Den Bosch incompleet. Jullie staan niet alleen en er kan op velen een beroep gedaan worden. Doe dat ook!


Mevr. Gerritsen van den Hoop 

Er loopt altijd perfect personeel (in boekhandel Heinen) dat van wanten weet. Het is onmogelijk dat een stad als Den Bosch zonder goede boekhandel zit. Het personeel maakt zeker het verschil!


Mevr. Gerritsen van den Hoop 

Een plaats als Den Bosch kan niet zonder een echte boekhandel. En ook niet zonder De Slegte. Graag beide winkels apart. De oude Heinen moet terug, lekker snuffelen en impulsaankopen doen. S.v.p. ook weer de poezie op peil en de reisafdeling.


Dhr. en mevr. Ficq-Weijnen 

In 2007 zag ik in het NRC Handelsblad een aankondiging van een nieuw boek van Patrick Modiano ‘Dans les cafes de la jeunesse perdue’. Ik vroeg er bij Heinen naar en… het was in voorraad!
In 2013 las ik wederom in de krant over een bijzonder boek. Ditmaal ‘Oorlog en Terpentijn’ van Stefan Hertmans. Ik spoedde me naar Polare, maar het moest besteld worden! Dat is het verschil tussen Heinen en Polare!


Jose Mulkins 

Den Bosch is al eeuwenlang de culturele hoofdstad van Brabant. Tegenwoordig zijn er bijna alleen nog maar Ako’s. Dat zijn aardige winkels, maar niet hetzelfde als Heinen. Heinen heeft een enorm aanbod. Er zijn romans in alle talen, er is een reisafdeling, een culturele afdeling, uitstekende kinderboekenwinkel. Je kunt ‘m vergelijken met Atheneum in Amsterdam. Sterker nog: dertig jaar werken en woonden we in het buitenland, maar onze boeken kwamen van Heinen.


Tine Seubring 

Heinen is een begrip in Den Bosch en kan niet weg!


Rudie 

Vroeger had je twee boekwinkels in Den Bosch. Mosmans was de katholieke en Heinen de protestante. Ewald van Vught had een controversieel boek geschreven. Mosmans legde het niet neer. Heinen wel. Nadrukkelijk in de etalage. Toen was Heinen al heel dapper. Tot aan de dag van vandaag is het een plezier om daar boeken te kopen.


Anneke van Leeuwen 

Ik ga boekhandel Heinen heel erg missen, want van oudsher is het een bekende boekhandel, met een goede sortering. Het is een boekhandel waar aandacht aan wordt besteed. Aandacht voor historische waarde en verschillende genres. Het personeel is goed op de hoogte. Ik kom er heel erg graag. Mijn kleinkinderen verslinden boeken!


Ramon 

Ik kom al zo lang als ik me herinner bij Heinen in Den Bosch. Er heerst een authentieke boekhandelsfeer. Ik heb nog nooit in een andere stad zo’n sfeer ervaren.
Ik zou het leuk vinden als er een literair café kwam. Met presentaties, lezingen, gasten en sprekers. Heinen kan dan nationaal op de kaart worden gezet.


Martha van Mil en Michael Smulders 

Ik houd van het fysieke boek. Het is zo prettig dat je het kan ruiken en voelen. Bij een gemeente als Den Bosch, met zo’n enorm aantal inwoners, hoort gewoon een kwaliteitsboekhandel.
Ik kan er cadeaus uitzoeken, ze hebben verschillende genres, mensen weten wat ik graag lees. De boekwinkel moet open.


Powered by Rizzi Guestbook.